Alfa Romeo MiTo GTA

22 Dec, 2009

Audi A8 2011

Generalna — Autor paki147 @ 17:34


Konačno je veo otkriven sa Audija A8 u Majamiju. Kao što smo i očekivali od Audija, radi se o evoluciji a ne revoluciji što se stajlinga tiče. Međutim, ako nešto ne nedostaje limuzini iz Ingolštata to je impresivnost i poznata harizma modela sa bedžom četiri prstena.
Bez obzira što je već na prvi pogled jasno nasleđe koji novi A8 prati, napredne tehnologije ima na pretek, uključujući prednja svetla u kompletnoj LED tehnologiji, koja prilagođavaju smer i domet u odnosu na komande navigacionog sistema. Nova stavka MMI jedinice uključuje prepoznavanje ličnog potpisa. Revidirani 4,2 litarski FSI V8 agregat raspolaže sa više snage – 372 KS, a uparen je sa osmostepenom Tiptronic transmisijom. Uprkos većoj moći, A8 je štedljiviji, sa nominalnim poboljšanjem od 15 procenata.


Glatka nova karoserija počiva na poznatom Audijevom Aluminium Space Frameu (aluminijumskoj konstrukciji), a automobil je duži i širi u odnosu na konkurenciju, ali u isto vreme i nešto niži. Koeficijent otpora vazduha je tek .26.
Nova Audijeva perjanica će doći u standardnoj i produženoj karoserijskoj verziji, uz planiranu hibridnu jedinicu. 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu