Alfa Romeo MiTo GTA

22 Dec, 2009

Srbi u F1

Generalna — Autor paki147 @ 17:46

 Toyota F1 tim je u pregovorima sa Srbima! Naime, Stefan Grand Prix na čijem čelu je Zoran Stefanović, podržan od strane inženjerske firme AMCO, je poput N.Technologyja predao zvaničnu žalbu povodom FIA-inog procesa selekcije za nove timove. Tužba je odbačena, ali Stefanović je ostao uporan u svojim nastojanjima. Izlazak Toyote iz Formule 1, stavljanje imovine u prodaju, uključujući i bolid za 2010., kao i upražnjeno mesto na gridu bi moglo da bude ulazna karta za Srbina. Dogovor bi mogao da uključi Toyotu koja bi tim snabdevala motorima za par sledećih sezona, a Kamui Kobayashi bi mogao takođe da se nađe u „paketu“. Operacije bi se vršile iz trenutnog sedišta u Kelnu, do konačnog preseljenja u Srbiju.
Po svemu sudeći Toyota pokušava da pronađe način da zaobiđe svoje obaveze po Concorde dogovoru ukoliko bi ostala u seriji, što bi je koštalo stotine miliona dolara globe. U međuvremenu, ako Stefan Grand Prix uspe u svojim planovima, elegantno će zaobići sporni proces selekcije i osigurati svoje mesto na gridu. Stefanović je odbacio tvrdnje da jednostavno želi da upadne na Toyotino mesto, ali je potvrdio da su pregovori u toku.
U međuvremenu, Sauber koji se otkupio od BMW-a se nada da Toyota neće pronaći zajedničku reč sa Stefanovićem. Ukoliko japanski tim i Stefanović dođu do dogovora, Sauber bi mogao da ostane bez učešća u Formuli 1 naredne sezone.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu