Alfa Romeo MiTo GTA

13 Nov, 2009

Opel Insignia OPC

Generalna — Autor paki147 @ 00:06

Dinamična i strastvena vožnja dobila je u Opelu novo ime: Insignia OPC. Njen turbobenzinski motor sa 239 kW/325 KS i velikih 435 Nm okretnog momenta čine je Opelovim najsnažnijim automobilom na tržištu. Ova limuzina visokih performansi dostiže maksimalnu brzinu od 250 km/h (s ograničenjem) i ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 6 sekundi.  To je prva OPC varijanta serijski opremljena pogonom 4×4 i električnom blokadom zadnjeg diferencijala. Njegov sistem vešanja FlexRide posebno je prilagođen kako bi vozačima OPC-a pružio što aktivnije iskustvo vožnje. 

OPC verzija 2.8 V6 Turbo motora snage 239 kW/325 KS daje maksimum zahvaljujući specifičnoj kalibraciji sistema za upravljanje motorom, pritiskom prednabijanja od 0,9 bara i prerađenim izduvnim sistemom sa značajno smanjenim protivpritiskom. Izduvni sistem koji su razvili stručnjaci kompanije Remus izrađen je od nerđajućeg čelika te je 20 posto lakši od standardnog. Kako je zvuk vrlo važan za utisak koji ostavlja motor, Opelovi inžinjeri su za akustiku razvili nove srednje i zadnje prigušivače.

High-tech 2.8 V6 Turbo motor dolazi sa šestostepenim ručnim menjačem. Kako bi se dostigle optimalne performanse, završni prenos je skraćen sa 3,76 na 3,90:1, u odnosu na standardne verzije V6 Turbo Sport i Cosmo.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu